Vrei probiotice, dar nu-ți place iaurtul? Încercați aceste alimente

Vrei probiotice, dar nu-ți place iaurtul? Încercați aceste alimente

Vrei probiotice, dar nu-ți place iaurtul? Încercați aceste alimente

Produsul de top pe lista mea de cumpărături este întotdeauna iaurtul: neîndulcit, organic, făcut cu lapte de migdale. Îmi este întotdeauna teamă că voi rămâne fără, deoarece îl folosesc tot timpul. Am pus două linguri în fiecare smoothie,pe lângă dozele sănătoase de calciu și proteine, iaurtul este o sursă principală de probiotice, bacteriile vii „bune” și drojdiile. De ce sunt acestea utile? A avea un echilibru adecvat de bacterii în intestin îmbunătățește digestia, blochează organismele periculoase care pot provoca infecții și întărește sistemul imunitar. De asemenea, ajută organismul să absoarbă nutrienții vitali din alimente.

Ce trebuie să știți despre probiotice

Spre deosebire de vitamine, nu există un aport zilnic recomandat de probiotice, așa că nu există nicio modalitate de a ști ce tip de bacterii sau cantitățile sunt cele mai bune. Ghidul general este să adăugați câteva alimente cu probiotice în dieta dumneavoastră zilnică.
Printre celelalte beneficii ale probioticelor se numără și protecția împotriva alergiilor la anumite alimente,  pot contribui la tratarea anumitor afecțiuni care apar în primii ani de viață și pot scădea presiunea arterială.
Utilizarea probioticelor poate contribui la formarea unor bacterii bune care să prevină problemele gastrointestinale asociate cu administrarea de antibiotice. De asemenea, probioticele pot îmbunătăți eficiența antibioticelor și preveni ca bacteriile din organism să devină rezistente la antibiotice

Sute de bacterii ingerabile sunt clasificate drept probiotice. Cele două care se găsesc în majoritatea alimentelor probiotice sunt Lactobacillus și Bifidobacterium , fiecare dintre ele conține diverse tulpini. Pe etichetele produselor alimentare, Lactobacillus și Bifidobacterium sunt adesea abreviate ca L. sau B. și apoi combinate cu numele unei tulpini specifice. Deci, tulpina acidophilus din bacteria Lactobacillus este scrisă ca L. acidophilus .

Probioticele din iaurt
Acest lucru ne readuce la iaurt, care conține adesea L. acidophilus .
Iaurtul este un aliment probiotic popular, deoarece este disponibil pe scară largă și există diferite moduri de a-l consuma. În caz contrar, căutați cuvintele „culturi vii și active” pe etichetă. (De asemenea, multe fructe sau soiuri îndulcite au prea mult zahăr, așa că verificați și etichetele pentru asta.)
Ce se întâmplă dacă nu ești un pasionat de iaurt sau pur și simplu vrei mai multe opțiuni? Din fericire, multe alte alimente oferă și o doză bună de bacterii bune. Ele vin în diverse arome și texturi, așa că șansele sunt că veți găsi câteva pe placul dvs.

 

  • Chefir. Această băutură asemănătoare iaurtului are o aromă mai acida, cu o consistență mai subțire decât iaurtul. Chefirul este de asemenea un produs lactat fermentat diferența constă însă în tipul de bacterii conținute, precum și în aromă și textură dar vine și în alternative non-lactate, cum ar fi apa de cocos, laptele de cocos și laptele de orez. Chefirul vine și cu arome de fructe și legume, sau puteți adăuga arome, cum ar fi scorțișoară, vanilie și condimente de dovleac. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru smoothie-uri.. Chefirul conține mai multe tulpini de bacterii decât iaurtul, care pot ajunge să populeze intestinele.

 
  • Kimchi. Kimchi este un fel de mâncare de varză fermentată picanta,  făcut cu un amestec de usturoi, sare, oțet și ardei iute. Se servește adesea singur sau amestecat cu orez sau tăiței. Il poti adauga si in omleta sau peste cartofi. Îl poți găsi la majoritatea magazinelor alimentare sau a piețelor asiatice.

 

  • Kombucha. Această băutură de ceai fermentat are o aromă acidulată. Kombucha conține cofeină comparabilă cu alte băuturi de ceai. Unele mărci au adăugat zahăr, așa că verificați eticheta și evitați orice cu mai mult de 5 grame de zahăr per porție.
 
  • Miso. O pastă populară în bucătăria japoneză, miso este făcută din boabe de soia fermentate cu orez brun. Are o aromă puternică, sărată și puțin merge departe. Folosiți-l ca sos pentru scufundare, întindeți-l peste pâine prăjită sau adăugați-l la marinate pentru pește, carne și legume.
 
  • Murături. Nu toate tipurile de murături sunt potrivite. Căutați mărci în apă și sare de mare în loc de oțet.Varza murată este varză murată și poate fi un gust dobândit. Alegeți întotdeauna varză murată crudă sau nepasteurizată. Conține mai multe probiotice decât varza murată din comerț, care își pierde o mare parte din bacterii din pasteurizare.
                                
  • Tempeh. Tempeh este o prăjitură făcută din boabe de soia fermentate, cu o textură mai fermă decât tofu. Este un înlocuitor popular de carne - încercați-l ca o chiflă de burger vegetală sau adăugați-l în sosul de paste. Tempeh vine adesea pregătit și gata de mâncat, dar unele mărci pot avea nevoie de gătit. 


Suplimentele alimentare cu probiotice

Deși e posibil să acoperi necesarul de probiotice din alimentație, suplimentele alimentare te pot ajuta. Atunci când ai o alimentație care nu e suficient de bogată în alimente care conțin în mod natural probiotice, cel mai indicat e să te bazezi pe suplimentele cu probiotice. De asemenea, consumul de suplimente de acest tip este indicat atunci când există un dezechilibru, când sunt administrate antibiotice sau în alte situații.
Există de asemenea suplimente alimentare care oferă combinații de probiotice și prebiotice. Prebioticele, după cum am văzut mai sus, sunt elemente ale produselor alimentare reprezentate de fibre solubile și alte clase de carbohidrați care pot stimula dezvoltarea bacteriilor nonpatogene la nivelul colonului, servind ca hrană pentru acestea.

Acum că ai aflat cât de importante sunt probioticele pentru menținerea sănătății tale intestinale, dar și pentru sanatatea generală, îți recomandăm să încerci administrarea unui suplimentului marca Swedish Nutra cu probiotice lichide. De ce suplimentele lichide? Cercetătorii din domeniul sănătății au descoperit că organismul absoarbe suplimentele lichide mult mai repede – și cu o rată mai mare – decât pe cele administrate sub formă de pastile.
Cu ajutorul suplimentelelor lichide, organismul nu mai consumă timp și resurse pentru a procesa pastilele în vederea digerării, ci te poți bucura aproape instantaneu de beneficiile produsului.


    




surse:

https://www.health.harvard.edu/

Suport clienti 09:00-17:00

+40727748929 office@multisano.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!