Turmericul sau curcuma este o plantă perenă orginară din Peru și este o rudă apropiată a ghimbirului. Popular ca condiment în bucătăriile din întreaga lume, turmericul a fost inclus rapid în lista de superalimente, după ce studiile făcute pe această plantă au observat beneficiile pe care turmericul le aduce organismului.
Cele mai importante beneficii pe care le are turmericul sunt: protejează inima și previne formarea cheagurilor de sânge, previne anemia și protejează pielea de radicalii liberi, calmează durerile reumatice, reglează nivelul de colesterol și zahăr din sânge. De asemenea, are proprietăți anticancerigene și antiinflamatoare și ameliorează simptomele gripei și răcelii
Rețetă turmeric – Turmeric latte
Descoperă aici rețeta unei băuturi energizante, delicioase și sănătoase. Învață cum să folosești turmericul în preparatele tale.
INGREDIENTE
❤️Pune la încălzit tot laptele de soia;
❤️Toarnă în blender 500 ml lapte de soia încălzit în blender și restul ingredientelor și se amestecă până când vei obține o compoziție ușor spumoasă;
❤️Adaugă peste compoziția primită și restul laptelui și omogenizeaza ingredientele;
❤️Vei obține o băutură delicioasă, sănătoasă și plină de energie.
Descoperă în magazinul online Multisano și alte superalimente sub diverse forme. De asemenea, vei găsi pe blogul Multisano o mulțime de articole dedicate superalimentelor.