Iată rețeta noastră pentru pâine fără gluten. Aceasta este realizată vegan, fără gluten, potrivită unui regim keto.
Ingredientele pentru 4 pâini mici, fără gluten:
- 150 g migdale, măcinate mărunt
- 30 g făină de cocos
- 20 g semințe de in, măcinate
- ½ de linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de sare
- 15 ml ulei de măsline
- ½ linguriță de oțet
- 240 ml de apă caldă
Mod de preparare a pâini fără gluten:
Preîncălzește cuptorul la 180 ° C, cu ventilatorul pornit.
Acoperă o tavă de copt cu hârtie de copt.
Într-un bol, amestecă toate ingredientele uscate: migdalele măcinate, făina de cocos, semințele de in, praf de copt și sarea. Într-un alt bol, amestecă uleiul de măsline, oțetul și apa caldă sau laptele.
Se toarnă lichidul îpeste ingredientele uscate, amestecând cu o lingură după fiecare adăugare de lichid. Lasă aluatul timp de 10 minute astfel încât ingredientele uscate să absoarbă bine lichidul. Frământă cu mâna. Trebuie să obții un aluat moale care nu se lipește.
Separă aluatul în patru părți egale și formează pâinicile.
Umezește-le ușor suprafața cu apă și presară-le cu semințe de susan sau alt tip de semințe sau nuci, după preferințe.
Permite pâinilor să se răcească complet înainte de a le consuma.
Coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute – pâinile trebuie să aibă o crustă ușor aurie și tare la atingere, iar dacă introduci un băț în mijlocul lor, acesta ar trebui să iasă curat.
Cumpără produsele din rețetă de pe site.