Diferența între suplimente alimentare lichide si cele sub formă de capsule

Diferența între suplimente alimentare lichide si cele sub formă de capsule

Care sunt diferențele dintre Suplimentele Lichide și cele sub formă de capsule?

Dacă te-ai gândit să iei suplimente, dar nu ești sigur care formă este potrivită pentru tine, de unde să începi? Mai ales când sunteți confuz în alegerea suplimentelor dacă sunt sau nu sigure de luat în primul rând - ca să nu mai vorbim de eficiență...Dar o mare parte a confuziei provine din faptul că nu toate suplimentele sunt fabricate la fel. În timp ce unii respectă cele mai înalte standarde posibile, alții nici măcar nu fac  ceea ce  scriu  pe sticla!

Din fericire, există suplimente de calitate superioară - suplimente care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și starea de bine în cel mai bun mod posibil pentru dvs. Trebuie doar să știi ce să cauți.
Deci, ce sunt suplimentele alimentare ? Primul lucru pe care ar trebui să-l știți este că suplimentele alimentare includ o întreagă gamă de produse. Acestea includ vitamine și minerale , aminoacizi, suplimente din plante și enzime. În plus, vin în multe tipuri, cum ar fi vitaminele solubile în apă și solubile în grăsimi, precum și în multe forme diferite, cum ar fi pulberi, geluri moi și lichide. În general, oamenii folosesc forme lichide sau de pastile și ambele își ating obiective diferite. Exemple de suplimente comune pe care oamenii le iau includ acid folic, aminoacizi , resveratrol, ceai verde, suplimente de colagen, calciu și sunătoare.

 

Diferența dintre lichide și alte forme de supliment

Cercetătorii din domeniul sănătății au descoperit că organismul absoarbe suplimentele lichide mult mai repede – și cu o rată mai mare – decât pe cele administrate sub formă de pastile.
Suplimentele clasice conțin, printre altele, aditivi chimici numiți agenți de legare și folosiți pentru a ține legat conținutul pastilelor. Ingredientele obligatorii  precum fosfatul dibazic de calciu (DCP) sau celuloza microcristalină (MCC) ajung în corp și nu adaugă niciun fel de valoare nutritivă. Astfel, de fiecare dată când luați o vitamină standard, vă forțați corpul să facă eforturi digestive pe care în mod normal nu ar trebui să le facă.
Suplimentele lichide, pe de altă parte, sunt lipsite de acești agenți chimici de legare, absorbția lor fiind asemănătoare cu modul în care corpul tău absoarbe vitaminele și mineralele din fructe, smoothie și legume. Datorită culorii și aromei delicioase obținute în mod natural, acestea sunt pe placul organismului tău!
Alte beneficii ale suplimentelor lichide? Lichidele ajung să fie absorbite mai repede; de fapt, alte forme, cum ar fi capsulele sau tabletele, este nevoie ca organismul să petreacă mai mult timp în procesul de descompunere.

După cum notează Koff, „Pentru a utiliza nutrienții pe care organismul îi ia, aceștia trebuie să fie într-o formă pe care să o poată folosi; deci digestia, absorbția și asimilarea unui supliment sunt importante.”

Koff explică: „Capsulele și tabletele trebuie să se dizolve (sperăm) înainte ca ingredientele pe care le conțin să devină disponibile. Din multe motive, inclusiv vârsta, utilizarea medicamentelor, pH-ul și modificările funcționale (chirurgie), este posibil ca sistemul digestiv  să nu poată descompune complet (sau în unele cazuri, deloc) tabletele sau capsulele de vitamine în componente utilizabile. În schimb, lichidele, pulberile și spray-urile nu necesită acest pas și, prin urmare, pot duce la o asimilare mai rapidă în organism.”
Practic, aici este scurt și lung: atunci când medicamentele sunt luate sub formă lichidă, ele intră în sânge mai rapid decât pastilele, gelurile și capsulele.

Acest lucru se întâmplă deoarece suplimentele lichide opresc complet procesul de digestie. Aceasta este o opțiune excelentă pentru oricine este îngrijorat de absorbție sau de momentul absorbției - cum ar fi cineva care a suferit recent o intervenție chirurgicală la stomac - sau are mai greu să înghită pastilele (cum ar fi copiii).
Unele vitamine sub formă de pastile își pot pierde eficacitatea dacă se confruntă cu degradarea din cauza umidității. Suplimentele lichide nu prezintă acest risc. Unele vitamine sub formă de pastile, de exemplu, atrag apă atunci când nu ar trebui. De fapt, un studiu publicat în 2011 a constatat că anumite vitamine își pierd eficacitatea dacă se confruntă cu degradarea din cauza umidității.
În cele din urmă, suplimentele lichide pot fi dozate după cum este necesar; aveți mai mult control asupra modificării dozei, ceea ce este grozav dacă trebuie să luați o anumită cantitate dintr-un supliment conform recomandărilor medicului dumneavoastră, de exemplu.


Puteți cumpăra întreaga gamă de suplimente lichide aici: Vitamine lichide Multisano
Deci, există motive pentru care o persoană ar putea să nu dorească să folosească un supliment lichid? Da. În primul rând, unele suplimente sub formă lichidă pot deveni mai puțin stabile, ceea ce duce la o pierdere a eficacității.

Pe de altă parte, oamenii iau suplimente cu pastile sau pudră din diferite motive. Puteți lua o pastilă pentru a evita aciditatea (de exemplu, dacă luați un supliment cu oțet de mere) sau dacă doriți să întârziați timpul de absorbție.

Suplimentele cu pudră sunt, de asemenea, populare când vine vorba de proteine; aceste suplimente pot ajuta la îmbunătățirea pierderii în greutate, a nivelului de energie, a creșterii musculare și a recuperării după antrenament.

 

Siguranța suplimentară: Cumpărați numai vitamine bune

Sunt multe de învățat despre siguranța suplimentelor și este important să știi ce să cauți. Mai întâi de toate: deși unele suplimente pot ajuta și ajută la promovarea și susținerea bunăstării și sănătății dvs., ele nu sunt comercializate în scopul tratarii, diagnosticării, prevenirii sau vindecării bolilor.


              

Aceasta înseamnă că nu ar trebui să cumpărați suplimente pentru a vindeca boli și nici nu trebuie să vă așteptați să utilizați suplimente cu rezultate excelente, fără să încercați să vă gestionați sănătatea în alte moduri, cum ar fi dormitul suficient, exercițiile fizice și gestionarea stresului.
Pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați este atât sigur, cât și eficient, veți dori să vă faceți cercetările și să cumpărați doar suplimente de calitate superioară cu ingrediente de calitate, de la ingredientele active până la orice altceva inclus în supliment.

În 2015, The New York Times a publicat câteva știri tulburătoare – că multe dintre cele mai bine vândute mărci de vitamine și suplimente „nu conțineau niciuna dintre plantele de pe etichetele lor”. Ele au fost, de fapt, umplute cu umpluturi ineficiente (adică materialele de umplutură cu absorbție limitată.)
Acesta este motivul pentru care este atât de important să cercetați de unde cumpărați suplimente și să evitați orice suplimente bugetare prea bune pentru a fi adevărate, în special de pe site-uri web precum eBay sau Amazon. Dacă suplimentul pare extrem de ieftin, ar trebui să dea de găndit.
Dacă te gândești să adaugi o multivitmine lichide în dieta ta, acum este momentul potrivit să încerci. Multivitaminele lichide sunt suplimente ușor și sigure de testat care au o varietate de beneficii cu ele.

Suport clienti 09:00-17:00

+40727748929 office@multisano.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!